full screen background image

Noi reguli pentru comercializarea produselor tradiţionale

produse bio     Noile reguli privind comercializarea produselor tradţionale vor intra în vigoare de luna viitoare. Ele vor fi marcate cu un logo naţional, care este proprietatea exclusivă a Ministerului Agriculturii.

Ordinul Ministerului Agriculturii, al Sănătăţii şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) care reglementează situaţia produselor tradiţionale a fost publicat în Monitorul Oficial luni şi va intra în vigoare de luna viitoare.

Potrivit ordinului, produs tradiţional este un produs alimentar fabricat pe teritoriul naţíonal şi pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compozíţia lui aditivi alimentari, care prezintă o reţetă tradiţională, un mod de producţie şi/sau de prelucrare şi un procedeu tehnologic tradiţional şi care se distinge de alte produse semilare aparţinând aceleiaşi categorii.

Pentru a putea fi comercialiazat sub această denumire, produsul respectiv trebuie atestat ca fiind tradiţional şi trebuie să figureze în Registrul naţional al produselor tradiţionale înfiinţat şi administrat de către Ministerul Agriculturii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar