full screen background image

Femeie de 69 de ani înşelată de un bărbat care s-a oferit s-o ajute la plata unei facturi

factura-cu-chitanta-a4-arialO femeie de 69 de ani, din oraşul Dolhasca, a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute au înşelat-o cu suma de 240 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că ieri, în jurul orei 10.00, partea vătămată, Elena S.,a ajuns în municipiul Suceava, cu intenţia de a-şi achita o factură de energie electrică.

În timp ce se afla în mijlocul de transport în comun, în care s-a urcat din staţia de autobuz din zona Gării Burdujeni, a solicitat informaţii de la ceilalţi călători despre modul cum se poate ajunge la sediul societății.

În această împrejurare, un bărbat s-a oferit să o ajute şi să o însoţească până la sediul firmei.

Ajungând la sediul societății, după ce i-a luat bonul de ordine, i-a comunicat femeii că aparatul de încasat contravaloarea facturilor este defect, dar că poate să achite factura la orice bancă.

Astfel, cei doi s-au deplasat la o altă instituție din Suceava, pe care victima nu o cunoștea, unde suspectul i-a solicitat reclamantei contravaloarea facturii pe care o avea de achitat, ocazie cu care Elena S. i-a înmânat suma de 240 de lei.

Ulterior, văzând că bărbatul nu se mai întoarce, şi-a dat seama că a fost înşelată.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului.

Deşi poliţia a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care unele persoane devin victime ale infractorilor, dând dovadă de superficialitate în adoptarea unor măsuri de siguranţă.

Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni.

Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs unor astfel de solicitări venite din partea unor persoane necunoscute, o abordare aparent prietenoasă putând fi doar un mod de a iniţia o activitate infracţională căreia, în final, bătrânii îi cad victime.

comments

comments




Leave a Reply

avatar