full screen background image

Vaccinarea antigripală gratuită întârzie

vaccin antigripal     Campania naţională de vaccinare antigripală gratuită nu dă semne să înceapă, deşi ne apropiem de jumătatea lunii noiembrie, aşa că cei încadraţi la risc de îmbolnăvire trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-şi cumpăra vaccinul.

Până va începe imunizarea gratuită, vaccinul antigripal poate fi cumpărat doar din farmacii. Preţul acestuia este în jur de 35 de lei.

Gripa este cea mai frecventă infecţie virală acută respiratorie. Simptomele gripei includ febră, dureri de cap şi tuse. De obicei, gripa durează câteva zile şi necesita doar tratament simptomatic. În schimb, pentru persoanele cu diverse boli, precum cele cardiace sau pulmonare, infecţia poate conduce la complicaţii severe.

Vaccinarea antigripală este recomandată gravidelor, adulţilor peste 65 de ani, copiilor între 6 luni şi 2 ani, dar şi celor care lucrează în instituţii publice.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu a demarat campania de vaccinare antigripală întrucât până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Vaccinurile gratuite vor fi disponibile abia din luna decembrie.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza