full screen background image

România nu va intra în Schengen în 2014

schengen     România şi Bulgaria nu vor adera la Spaţiul Schengen în 2014, a declarat luni seară, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru postul francez de televiziune TF1.

Declaraţia făcută de preşedintele Comisiei Europene este în antiteză cu alte serii de declaraţii oferite de înaltul oficial, nu mai târziu de luna septembrie, atunci când afirma că Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen.

„Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred ca va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, a declarat Barroso în luna septembrie, pentru postul public de radio bulgar.

„Nu trebuie să creăm cetăţeni europeni de rangul întâi şi de rang secund. Comisia Europeană este de partea celor care doresc o Europă puternică, unită şi deschisă; vom face totul pentru ca ţările membre să nu aibă statute diferite”, mai spunea preşedintele Comisiei Europene în luna septembrie.

Olanda și Franța se opun aderării României la spaţiul Schengen, motivând imigrația romilor şi probleme ale Justiţiei din România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar