full screen background image

PNŢCD: Unificarea dreptei trebuie realizată

Aurelian Pavelescu     PNŢCD apreciază că unificarea dreptei trebuie realizată, însă precizează că nu va participa la o negociere cu PNL şi că nu va susţine candidatura la alegerile prezidenţiale a liderului liberalilor, Crin Antonescu, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

“Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat consideră că unificarea dreptei trebuie realizată după modelul propus de Corneliu Coposu: o dreaptă morală, construită plecând de la valori, principii şi politici comune, în scopul apărării intereselor românilor agresaţi de actuala guvernare de stânga. Apreciem că unificarea dreptei trebuie făcută pentru români, şi nu pentru satisfacerea ambiţiilor personale ale unor politicieni care se visează preşedinţi ori a intereselor unor găşti din partidele politice”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi prim-vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Moisescu.

PNŢCD susţine că acceptă dialogul pentru unificarea dreptei “dacă şi numai dacă acesta are la bază reprezentarea românilor care cred în valorile dreptei: libertate, liberă iniţiativă, morală creştină”, arătând că respinge orice “troc politic şi orice reevaluare ale unor personaje care, prin acţiunile lor publice, fac rău României”.

“PNŢCD va susţine şi promova valorile dreptei româneşti, dar nu va participa ‘la grămadă’, într-o construcţie a compromisului politicianist. Dacă celelalte partide care se revendică a fi de dreapta vor alege această cale, noi vom merge pe drumul nostru, alături de românii care cred în valorile dreptei”, se menţionează în comunicat.

În acest context, PNŢCD afirmă că nu va susţine niciodată candidatura la Preşedinţie a unor “personaje toxice”, precum Crin Antonescu.

“PNŢCD consideră că acest personaj este unul din marii duşmani ai domniei legii în România, fapt dovedit prin repetatele atacuri la adresa Justiţiei şi statului de drept, ca şi prin promovarea unor oameni cu probleme penale în Guvernul României, în Parlamentul României şi în conducerea partidului său. Pe aceste temeiuri, PNŢCD afirmă că nu va participa la nicio negociere cu partidul lui Crin Antonescu. Sub conducerea lui Antonescu, PNL a devenit o grupare stângistă, populistă şi demagogică, o anexă a PSD care sufocă mediul privat din România şi încearcă dinamitarea statului drept”, mai susţine sursa citată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar