full screen background image

Amenzi de aproape 550.000 de lei, date de comisarii judeţeni suceveni de mediu

Adriana Iordache     Până la începutul lunii octombrie, comisarii judeţeni suceveni de mediu au avut un total de 1.085 de descinderi, dintre care 685 în domeniul controlului poluării, iar 400 în cel al controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

Cel puţin aşa indică raportarea aferentă trimestrului al treilea al anului 2013 privind evaluarea modului de îndeplinire a prevederilor cuprinse în planul de acţiuni, plan care vizează ducerea la capăt a obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare pentru perioada 2012-2016.

Conform şefei Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu, Adriana Iordache, în primele 9 luni ale anului, lucrătorii din subordine au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, dintre care 53 sunt avertismente, iar 55 au fost amenzi a căror valoare s-a ridicat la 544.900 de lei.

Iordache a precizat că verificările au urmărit creşterea calităţii vieţii şi a mediului în comunităţile umane; diminuarea riscului la dezastre naturale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor; conservarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural, precum şi limitarea efectelor negative ale schimbărilor climatice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar