full screen background image

Tarifele pe litoral vor creşte cu 5-8% anul viitor

litoralulromanesc     Tarifele pe litoral pentru anul viitor vor creşte cu 5-8%, pe fondul majorării preţurilor la utilităţi, a taxelor locale şi a impozitelor, a declarat luni într-o conferinţă de presă Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR).

“Această creştere nu va acoperi scumpirile în lanţ care se anunţă pentru anul viitor, iar hotelierii văd sezonul estival viitor ca fiind plin de incertitudini”, a spus Răducan.

Majorările de preţuri vin în urma unui sezon mai slab în acest an pe litoral, când numărul de turişti a scăzut cu 5%, potrivit datelor FPTR.

Dragoş Răducan spune că din cauza puterii scăzute de cumpărare, tot mai mulţi români caută în hoteluri doar cazarea, iar mâncarea o cumpără din supermarketuri şi chiar ajung să gătească în camere.

“Primim tot mai multe sesizări de la hotelierii de pe litoral, care se plâng că turiştii gătesc în camere, ceea ce poate duce la distrugerea mobilierului”, a afirmat oficialul federaţiei.

Răducan mai spune că dacă TVA la alimentaţia din restaurantele hotelurilor ar scădea de la 24% la 9%, numărul românilor în aceste restaurante ar creşte cu cel puţin 30%, pe fondul reducerii preţurilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar