full screen background image

Profesorii debutanţi ar putea primi o majorare salarială de până la 10%

profesori     Personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat cu vechime în învăţământ de până la 6 ani ar putea beneficia de o majorare salarială de până 10% anul viitor, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, publicat de Ministerul Finanţelor.

Personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar reprezintă aproximativ 21% din totalul personalului plătit din fonduri publice.

‘Având în vedere importanţa deosebită a acestui sector în dezvoltarea generală a societăţii româneşti se impune asigurarea unei remuneraţii mai atractive pentru această categorie de personal şi în special pentru cadrele didactice tinere. Astfel, o mai bună motivare a acestora ar putea conduce la creşterea performanţelor profesionale şi implicit la o mai bună pregătire a elevilor şi studenţilor’, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Pe de altă parte, pentru medicii şi farmaciştii rezidenţi cu un salariu brut mai mic decât 3.000 lei se prevede o bursă în valoare de 670 lei. Potrivit notei de fundamentare, această decizie este generată de faptul că, în prezent, medicii rezidenţi beneficiază de venituri salariale care nu îi motivează să îşi desfăşoare activitate în unităţi sanitare din România, înregistrându-se, în ultima perioadă, migrări masive ale acestora către unităţi sanitare din alte ţări.

Proiectul de act normativ prevede că, în anul 2014, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei/salariilor funcţiei/indemnizaţiilor de încadrare personalului plătit din fonduri publice se menţine la nivelul lunii decembrie a acestui an, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

‘Ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcţii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget’, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.

Proiectul de ordonanţă prevede, de asemenea, că nu se vor acorda de premii, prime de vacanţă, ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar