full screen background image

Campanie de informare a crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje

ferma vaci     Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va desfăşura, în perioada 11 noiembrie – 20 decembrie 2013, o nouă campanie de informare şi educare, destinată crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje.

“Rolul acestei campanii este preventiv, de a ne asigura că toţi operatorii din sectorul hranei pentru animale: producătorii, transportatorii, crescătorii de animale, cei care depozitează şi manipulează furaje, sunt informaţi asupra măsurilor care trebuie aplicate pentru a preveni contaminarea furajelor.

Necesitatea organizării unei astfel de campanii a fost reconfirmată şi de discuţiile purtate de experţii ANSVSA cu reprezentantul APRIL, în cadrul şedinţei Grupului de lucru ‘Furaje’a Consiliului consultativ al ANSVSA, organizată în data de 17 octombrie”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, remis vineri AGERPRES.

Toate structurile teritoriale ale ANSVA vor fi implicate în această acţiune, prin organizarea de întâlniri cu toţi cei interesaţi sau implicaţi în acest sector.

În cadrul acestor întâlniri se va prezenta materialul elaborat de specialiştii ANSVSA, vor fi discutate aspecte referitoare la normele generale privind igiena furajelor, cerinţele privind siguranţa hranei pentru animale, condiţiile şi procedurile de asigurare a urmăririi furajelor (trasabilitatea), metodologia recoltării de probe din furaje, precum şi responsabilităţile operatorilor cu activitate în domeniul hranei pentru animale.

De asemenea, pe toată perioada desfăşurării campaniei vor fi distribuite materialele informative elaborate de Autoritate, iar acţiunea se va bucura din acest punct de vedere, de sprijinul autorităţilor locale.

Broşurile vor fi distribuite şi afişate la primării, spaţii comerciale, sediile Poliţiei locale, şcoli, dispensare umane şi veterinare, biserici, cămine culturale, pieţe, târguri, etc., astfel încât informaţia să poată fi adusă la cunoştinţa unui număr cât mai mare de persoane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar