full screen background image

17 trofee de excelenţă şi 68 de premii speciale la “Topul firmelor”

cci     Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Suceava a organizat, la finele săptămânii trecute, „Gala excelenţei în afaceri 2013 – Topul firmelor 2012”.

Cu acest prilej Camera de Comerţ şi Industrie a oferit 17 trofee de excelenţă şi 68 de premii speciale celor mai merituoşi agenţi economici din judeţul Suceava. Printre laureaţi s-au numărat instituţii şi firme de prestigiu, precum Universitatea  Ştefan cel Mare (trofeul pentru creativitate),  Betty Ice Suceava (trofeul pentru brandul anului), Egger România Rădăuţi (trofeele pentru cea mai mare cifră de afaceri în 2012 şi pentru managerul anului), Bermas Suceava (trofeul pentru femeia manager a anului 2012, Elena Anisoi), SUCT Suceava (trofeul pentru 60 de ani de activitate),  Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi (trofeul pentru angajatorul anului), Marelbo Prod Com Bivolărie (trofeul pentru calitate) şi Symmetrica Suceava (trofeul pentru investiţia anului 2012).

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, i-a felicitat pe laureaţi pentru performanţele reuşite, exprimându-şi încrederea că viitoarea programare europeană le va aduce noi oportunităţi firmelor sucevene. În deschidere, director generalul al Camerei de Comerţ şi Industrie, Lucian Gheorghiu, a precizat că Topul firmelor este un barometru al relaţiilor economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

„Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere”, a subliniat oficialul Camerei de Comerţ şi Industrie.
Lucian Gheorghiu a arătat că, în judeţul Suceava, numărul total al înmatriculării agenţilor economici a scăzut cu 28,5% în 2012 faţă de anul anterior, iar numărul de radieri a crescut cu 53%. Anul trecut a scăzut numărul societăţilor comerciale cu aproape 4 % faţă de 2011. În schimb, a crescut valoarea profitului net cu 24 de procente şi, la fel, numărul mediu de salariaţi, sporul fiind de la 62.597 la 63.309. În judeţul Suceava, cele mai multe societăţi comerciale activează în comerţul cu ridicata şi cel cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, în industria prelucrătoare precum şi în construcţii.

„Este un eveniment de excepţie, a fi în top reprezentând un atestat foarte important. Aţi reuşit să aveţi performanţă, lucrurile pot fi mult mai bune, iar exerciţiul bugetar al Uniunii Europene până în 2020 va permite dezvoltarea afacerilor dumneavoastră”, le-a spus întreprinzătorilor Florin Sinescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar