full screen background image

Sute de pliculeţe cu substanțe psihoactive, confiscate după mai multe percheziţii

etnobotanice     Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul structurilor specializate ale Departamentului de Investigații și Protecție Internă și din cadrul Serviciului de Supravegheri Operative Suceava, au documentat, în perioada aprilie-noiembrie, activitatea infracțională a unor tineri de pe raza mun. Suceava ce se aprovizionau cu substanțe psihoactive de la persoane suspecte din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, pe care le valorificau ulterior consumatorilor din mun. Suceava și împrejurimi.

În fapt, numiții Vasile Cristi C. și Ciprian H., ambii din com. Dărmănești, jud. Suceava, s-au aprovizionau cu substanțe ce aveau efect psihoactiv de la numitul Alexandru Marius O., din mun. Cluj-Napoca, substanțe ce erau ambalate în pliculeţe de aproximativ 0,25 grame și vândute cu 25 de
lei pliculeţul.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni”, faptă prev. şi ped. de art. 8 din Legea 39/2003 cu referire la art. 323 alin. 1 Cod penal, şi ”efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, faptă prev. şi ped. de art. 16  al. 1 din Legea 194/2011, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,  în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicați.

Pe parcursul documentării activităților infracționale, polițiștii antidrog, cu sprijinul unor polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, Poliției orașului Beclean jud. Bistrița-Năsăud, Poliției mun.Vatra Dornei și Poliției mun. Suceava, jud. Suceava, au efectuat capturi în urma cărora au fost confiscate 745 de pliculeţe conţinând  produse cu efect psihoactiv.

În dimineața de ieri, polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, sub conducerea şi coordonarea procurorului de caz și cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O.Cluj-Napoca și I.P.J. Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza mun. Suceava și mun. Cluj-Napoca și au fost puse în executare  patru mandate de aducere.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 550 de pliculeţe şi două pungi conţinând substanţe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.

Activitățile de cercetare penală continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

comments

comments




Leave a Reply

avatar