full screen background image

Social-democraţii se reunesc vineri şi sâmbătă în Consiliu Naţional

ponta psd    Consiliul Naţional anual al Partidului Social Democrat va avea loc vineri şi sâmbătă în Bucureşti, reuniunea având pe agendă subiecte politice la zi, între care proiectul de lege privind descentralizarea.

Vineri vor avea loc dezbateri pe ateliere de specialitate, urmând ca, sâmbătă, peste 4.500 de delegaţi ai PSD să se reunească în plenul Consiliului Naţional.

La acest for de conducere al PSD, primul ca importanţă după Congres, nu vor avea loc alegeri pentru cea mai înaltă funcţie, ultimul preşedinte al Consiliului fiind, până în 2012, fostul premier Adrian Năstase.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a subliniat recent că această manifestare va fi una cu caracter anual, pe modelul partidelor din familia social-democrată europeană.

“Sâmbătă dimineaţă, întâlnirea în plen a noastră, a Consiliului Naţional lărgit, este evenimentul anual în care trebuie să spunem foarte clar către toţi membrii noştri, către toţi militanţii noştri ce s-a făcut bine în această perioadă, ce s-a făcut rău şi mai ales ce avem de făcut în 2014 – încă un an important, încă un an greu. Nu mai vin ani uşori, se pare, aşa încât vă rog pe toţi ca în această săptămână să discutăm despre temele mari ale Partidului Social Democrat şi ale celor care ne votează, în aşa fel încât votanţii noştri, militanţii noştri, membrii noştri, aliaţii noştri, adversarii noştri să ştie foarte clar ce doreşte şi ce-şi propune PSD să facă pentru 2014”, a declarat luni premierul Ponta.

Un punct esenţial pe agenda Consiliului Naţional al PSD din 8 şi 9 noiembrie îl reprezintă proiectul de lege privind descentralizarea, care va fi prezentat şi în Parlament până la jumătatea lunii noiembrie.

“Din 2010 am trecut la un mod de organizare specific partidelor de centru-stânga europene – şi anume o conferinţă anuală, conferinţă la care au loc dezbateri tematice pe cele mai importante subiecte pentru PSD şi vineri, în cursul zilei, vor fi 15-20 de paneluri diferite pe toate domeniile, care prezintă importanţă pentru agenda publică şi a noastră ca partid, după care, după-amiază, o să avem reuniunea aleşilor locali – preşedinţi de consilii judeţene, primari, consilieri judeţeni şi locali cu care să dezbatem pregătirea pentru 2014 a agendei noastre de dezvoltare a comunităţilor locale”, a precizat tot luni preşedintele PSD.

El a mai spus că la reuniunea în plen de sâmbătă sunt aşteptaţi aproximativ 4.500 de delegaţi, urmând ca liderii PSD să-şi prezinte principalele obiective politice şi strategice pentru anul 2014.

“Pentru noi, în fiecare an, acest Consiliu anual are importanţă nu doar de a ne întâlni cu principalii noştri militanţi, ci şi de a prezenta opiniei publice şi membrilor de partid direcţiile pentru anul care urmează. Evident, următorul Consiliu Naţional va fi la sfârşitul anului 2014. Am stabilit lucruri care ţin de organizare, de responsabili de fiecare domeniu în parte. Îmi doresc foarte mult ca la sfârşitul acestei săptămâni acest eveniment politic de partid să dea răspunsuri la foarte multe lucruri. PSD este în acest moment principalul partid de guvernare ca număr de parlamentari, ca număr de aleşi locali şi ca număr de membri ai Guvernului şi deciziile pe care noi le luăm au importanţă nu doar pentru partid sau pentru militanţii noştri, ci practic pentru dezvoltarea în continuare a întregii societăţi”, a mai spus premierul Victor Ponta.

Consiliul Naţional ar putea valida, pe de altă parte, susţinerea social-democraţilor români pentru candidatura lui Martin Schulz la preşedinţia Comisiei Europene.

“Aş vrea la Consiliul Naţional să cerem eventual – nu avem o procedură prevăzută în Statut… La nivel european, Partidul Socialiştilor Europeni îl va avea ca şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Martin Schulz. Este o persoană pe care o cunoaştem foarte bine şi care a fost de multe ori şi în România, şi aici, la PSD. Şi cred că e bine pentru PSD, fiind unul din partidele cele mai puternice în acest moment, într-o familie politică care are deja zece prim-miniştri în Europa, să avem un candidat comun pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene”, a precizat preşedintele PSD.

comments

comments




Leave a Reply

avatar