full screen background image

Peste 1.500 de şantiere deschise la şcoli, oprite din lipsa finanţării

reparatii scoli     Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că lucrările la peste 1.500 de şcoli au fost oprite din lipsa finanţării, 230 de milioane de euro din realocarea financiară discutată cu reprezentanţii Comisiei Europene urmând să fie repartizaţi pentru aceste proiecte.

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că 230 de milioane de euro din realocarea financiară de 350 de milioane de euro către Programul Operaţional Regional, discutată cu reprezentanţii Comisiei Europene, ar urma să fie destinaţi finalizării lucrărilor în şcoli, care au fost începute, dar au fost oprite din lipsa finanţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Şcoli, spitale şi drumuri judeţene. S-a făcut şi o propunere de sume: 230 de milioane de euro pentru partea de şcoli, 87 de milioane de euro către partea de drumuri judeţene şi diferenţa pentru spitale, 33 de milioane de euro”, a precizat Teodorovici.

Întrebat câte proiecte sunt începute, dar nefinalizate din lipsa finanţării, Teodorovici a precizat că “doar pe partea de şcoli sunt peste 1.500 de proiecte”.

“Sunt foarte multe şantiere deschise, tocmai asta este şi obligaţia noastră, să punem cu precădere aceste sume în aceste zone, unde şantierele sunt deschise, contractele nu sunt terminate şi unde efectiv, lucrările se degradează şi toată lumea pierde dacă nu sunt încă finalizate”, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, întrebat dacă cea mai gravă situaţie din acest punct de vedere se înregistrează la şcoli, ministrul Fondurilor Europene a răspuns: “Şi la şcoli, dar şi la drumurile judeţene. Să nu uităm că România are, din păcate, faţă de UE, o treime din media europeană, ca şi densitate de drumuri. Deci, este o zonă în care noi trebuie să investim enorm şi în următoarea perioadă. Cu siguranţă, pe următorul Program Operaţional Regional, cel care începe din 2014, o mare parte dintre sumele pe care acest Program Operaţional le va avea alocate, se vor duce către aceste zone. Aşa cum am spus, drumuri judeţene, partea de şcoli, de spitale, efectiv, ceea ce România are nevoie în partea de infrastructură primară”.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că, pe toate cele şapte programe operaţionale, sunt foarte multe proiecte care, deşi au fost aprobate, nici măcar nu a fost începută implementarea, din lipsă de fonduri, valoarea totală a acestora fiind de peste două miliarde de euro.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar