full screen background image

Aproape 200 de internări, din cauza îmbolnăvirilor profesionale

Camelia Chitul     Casa Judeţeană de Pensii Suceava şi-a onorat activităţile specifice de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, conform Legii nr. 346/2002 soluţionate fiind, până la  1 octombrie 2013, toate cele 276 de cereri de drepturi, face cunoscut Camelia Chitul, şefa instituţiei.

Chitul susţine că, pe această linie, lucrătorii instituţiei au consiliat 11 întreprinderi, iar în ceea ce priveşte elaborarea tablourilor de prevenire a accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, întocmite  au fost 74 asemenea documentaţii preventive, toate fiind înaintate angajatorilor.

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii relevă că, în primele 3 trimestre ale anului  2013 au existat 187 cazuri internări pentru îmbolnăviri profesionale.
Acestea au fost rezolvate graţie derulării relaţiilor contractuale cu Compartimentul de medicina a muncii din cadrul Spitalului din Gura Humorului, în calitate de furnizor de servicii medicale şi în baza contractului pentru anul 2013.

Pe de altă parte, subliniază Camelia Chitul, în cazul a 37 de îmbolnăviri profesionale, achitarea contravalorii serviciilor medicale acordate prin s-a făcut prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

În 318 cazuri, CJP Suceava a stabilit acordarea de prestaţii în bani pe termen scurt şi lung, acestea luând forma de indemnizaţii  şi compensaţii pentru atingerea integrităţii şi a despăgubirilor în situaţii de deces.

Nu mai puţină importantă este preluarea declaraţiilor pe propria răspundere privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de la noii angajatori şi agenţii economici care îşi modifică codul CAEN, până la 1 octombrie, fiind adunate 7 astfel de declaraţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar