full screen background image

Taxa de salubritate, majorată cu 66%

maturat     Municipalitatea are de încasat de la populaţie restanţe de circa 2,5 milioane de lei, datoriile către Rosal fiind de acelaşi ordin de mărime.

Autorităţile locale sucevene ar putea majora taxa de salubritate cu circa 66%, a anunţat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Edilul şef spune că această măsură ar putea luată pe fondul cerinţelor tot mai mari pentru curăţenia stradală, ridicarea şi transportul deşeurilor menajere, cât şi în vederea asigurării serviciilor de iarnă.

Lungu susţine că, după ce, la începutul anului, a fost diminuată de la 4 lei la 3 lei de persoană şi lună, municipiul Suceava are cea mai mică taxă de salubritate din ţară.

“Eu cred că, la Primăria municipiului Suceava, ar trebui crescută taxa de salubritatea. Iarna trecută s-a făcut un artificiu,  aceasta scăzând la 3 lei de persoană, cea mai mică din ţară. Din punctul meu de vedere, cred că aceasta ar trebui majorată până la 5 lei de persoană, pentru că nu sunt bani pentru curăţenie. Toată lumea vrea să fie curat, doreşte ca oraşul să fie deszăpezit, însă, în caz contrar nu vom avea resurse financiare să plătim firma de salubritate”, a spus Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar