full screen background image

Seringi contrafăcute, depistate în mai multe farmacii

SERingi     Zeci de seringi contrafăcute au fost depistate în mai mult farmacii din țară. Acestea ar trebui să conțină interferon pentru pacienții care suferă de hepatită și de cancer de piele.

Autoritățile spune că seringile nu prezintă riscuri pentru sănătatea pacienților, însă nu-și vor face efectul pentru că au în interior doar apă distilată.

„Pacienții trebuie să verifice seringa preumplută în momentul în care deschid cutia să fie siguri că seringa este din sticlă. Diferențierea se vede foarte clar când vezi seringa. Un pacient care a mai făcut injectii cu interferon va ști că nu este în regulă. Seringa oficială este de sticlă pe când cea contrafăcută este din plastic. De asemenea, pistonul pe care apasă este roșu la cel original și negru sau alb la produsul contrafăcut. Am identificat câteva zeci de cutii pe care le-am identificat cu poliția în mai multe zone din țară. Nu este un risc mortal. Nu conține substanță activă, ci conține pur și simplu apă distilată”, a declarat, pentru B1 TV, directorul Agenției Naționale a Medicamentului, Marius Savu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar