full screen background image

Ponta: Recalcularea pensiilor din 2011 încoace este o nebunie

pensionari     Premierul Victor Ponta a catalogat drept o nebunie intenţia de recalculare a pensiilor.

Peste 200.000 de români ar urma să-şi recupereze banii pierduţi din pensii dacă decizia Curţii Constituţionale va fi pusă în practică de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ea a precizat că vor fi reluate dosarele de pensie începând cu ianuarie 2011 până în 22 ianuarie 2013.

Şi chiar dacă Guvernul are o problemă cu proasta colectare a taxelor, iar rectificarea a venit cu minus la Ministerul Muncii, Mariana Câmpeanu este sigură că se vor găsi bani.

„Astea sunt economiile pe care le-am făcut printr-o bună gestionare a bugetului .

Nu atât de siguri sunt însă cei din Opoziţie în ceea ce priveşte fondul pentru indexări.

„Avem o mare problemă pentru că banii aceștia au fost predați de la Ministerul Muncii, dar acesta resursă nu există. Deși d-na ministru zicea că nimeni nu a greșit, eu spun că e o greșeală faptul că a fost introdusă această ordonanță de urgență dovedit neconstituțională”, a declarat Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii.

Înainte ca magistraţii Curtii constitutionale să îşi motiveze decizia, premierul declara că recalcularea va duce la haos.

„Ceea ce îmi este aproape confirmat de Ministerul Muncii este faptul că va trebui să recalculăm pensiile din 2011 încoace, ceea ce e o nebunie, ca să vă spun foarte direct. E vorba de acele pensii tăiate de guvernul Boc. Mi se pare o nebunie dar, ma rog, dacă asta e decizia, așa o să facem”, a declarat primul ministru.

„Sunt dosare care nu au avut nicio modificare de la data depunerii lui și atunci le vom putea face automat, dar sunt dosare care au avut modificări și atunci e o muncă dublă, trebuie să te reîntorci la data inițială a depunerii dosarului, să modifici coeficientul de corecție, după care să reiei toate modificările făcute și să le adaugi”, a mai spus ministrul Muncii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar