full screen background image

A furat sfecla unui vecin pentru a face rachiu, la Liteni

sfecla-zahar     Au fost continuate cercetările efectuate cu privire la furtul recoltei de sfeclă de zahăr, comis de persoane necunoscute, la 09/10 octombrie, de pe terenul părţii vătămate Vasile V., din orașul Liteni, ocazie cu care, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, autorul a fost identificat în persoana lui Vasile G., de 41 de ani, din orașul Liteni.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că Vasile G. are o parcelă de teren cultivată cu porumb, ce se învecinează cu cea a părţii vătămate, iar în timp ce recolta cultura de pe terenul său, a sustras și sfecla de zahăr, pe care a ascuns-o în grămezile (glugi) cu snopi de porumb, din care 250 de kg a transportat-o la domiciliul său, folosind-o la fabricarea de rachiu pentru consum propriu.

Verificându-se grămezile (glugile) de porumb rămase pe terenul făptuitorului, a fost identificată cantitatea de aproximativ 300 de kg de sfeclă, care a fost predată părţii vătămate.

Pentru cantitatea de sfeclă de zahăr, folosită la fabricarea rachiului, făptuitorul a achitat reclamantului suma de 200 de lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar