full screen background image

Transportul agentului termic în Suceava ar putea fi preluat de “Adrem”

RETELE 2     Activitatea de transport a agentului termic îm numicipiul Suceava, derulată în prezent de “Termica”, are toate şansele să fie prestată tot de compania care deţine noua centrală de cogenerare.

Singura ofertă concretă adresată municipalităţii a fost cea a firmei “Adrem Invest”, care deţine controlul asupra societăţii “Bioenergy”.

Această idee este împărtăşită şi de primarul Ion Lungu, care declară că pierderile de agent termic sunt, lunar, de 300.000 de lei.

Lungu apreciază că înfiinţarea unei noi societăţi de către municipalitate în locul celei aflate acum în insolvenţă nu este viabilă deoarece au intervenit schimbări legislative şi, în plus, administraţia locală nici nu dispune de capitalul necesar.

Lungu: “Am mai avut o rundă de discuţii cu consilierii pentru transportul şi distribuţia căldurii şi apei calde pe noua centrală. Mi-aş dori ca, în 30 de zile, să clarificăm aspectul acesta, pentru ca, de la 1 ianuarie, să avem un alt operator la distribuţie. Cei de la Termica ne cer imperios să acţionăm, pentru că ei nu mai doresc să faca asta. O parte din ţevi şi pompele de recirculare sunt ale Termica. Pierderile, în lunile pline de iarnă, sunt de 2-3 miliarde de lei vechi. Vom face o expertiză la Termica, să vedem exact unde sunt pierderile.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar