full screen background image

Înşelat cu 5.000 de lei la vânzarea a 2 maşini de cusut de colecţie

masina de cusut     Poliţia municipiului Suceava a fost ieri sesizată, de Cristian I., de 36 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, la 31 octombrie, a fost înşelat, cu suma de 5.000 de lei, de o persoană necunoscută.

Din verificări, polițiștii au stabilit faptul că, după ce a văzut un anunţ privind cumpărarea unor maşini de cusut de colecţie, contra sumei de 24.000 de euro/bucată, persoana vătămată a apelat numărul de telefon menţionat în anunţ şi, după ce i-a comunicat interlocutorului că are de vânzare 2 maşini de cusut de colecție, acesta i-a solicitat să-i comunice seriile acestora şi l-a întrebat dacă are certificat de proprietate pentru ele.

Întrucât persoana vătămată a precizat că nu are aceste documente, a fost îndrumat să ia legătura cu o persoană de la “Muzeul Naţional”, care i-a comunicat victimei că, pentru obţinerea certificatului de proprietate, trebuie să plătească suma de 650 de euro, într-un cont pe care i l-a dictat telefonic.

Cristian I. s-a deplasat la sucursala unei unităţi bancare, din cartierul George Enescu, depunând în contul indicat suma stabilită, iar după circa o oră, a fost contactat de reprezentantul muzeului, care i-a dictat o serie, despre care i-a spus că ar fi seria certificatului de proprietate.

Ulterior, pe 4 noiembrie, cumpărătorul a contactat telefonic persoana vătămată, comunicându-i că se află în drum spre Suceava, dar că trebuie să mai achite un comision de 2%, adică suma de 494 de euro, în acelaşi cont în care a depus şi suma anterioară, lucru pe care Cristian I. l-a făcut, însă după ce i-a comunicat telefonic acest lucru interlocutorului, acesta nu a mai venit şi nici nu a mai răspuns la telefon.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar