full screen background image

Contractele de deszăpezire acoperă doar jumătate din şoselele României

iarna grea     Compania Naţională de Drumuri are semnate contracte de deszăpezire pentru doar jumătate dintre șosele. Celelalte ar urma să fie semnate în următoarele două săptămâni. Printre firmele contractante se numără și Selina, societate al cărei director general este acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe ministrul Dan Șova. Nu este singura surpriză. Drumurile din Turnu Severin vor fi curăţate de firma unui om de afaceri cercetat penal pentru evaziune fiscală.

Contracte pentru deszăpezire nu există acum decât pentru puţin peste jumătate din cei 16.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale.

„Avem acoperiți cu contracte 56% din kilometrii de drum naţional si autostradă, deci sunt peste 9.000 de kilometri de drumuri acoperiți de contracte”, a declarat Dan Șova, ministrul delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură.

Printre cei care şi-au adjudecat contracte de deszăpezire se află și firma orădeană Selina, implicată în scandalul privind presupusa tentativă de mituire a ministrului Dan Şova. Timp de doi ani, compania va curăța de zăpadă drumurile din Călărași, dar și o bucată din Autostrada Soarelui, pentru aproape 6,4 milioane de euro.

Contracte sunt semnate şi pentru drumurile din judeţele Sibiu şi Mureş, dar şi din Turnu Severin. Firma omului de afaceri Sorin Duducea, ridicat vara trecută de procurorii DIICOT Craiova pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a câștigat un contract de peste 1,4 milioane de euro.

Pentru şoselele rămase fără servicii de deszăpezire, ministrul Dan Şova vine cu soluţia: „Cum la noi toţi se contestă între ei, nu avem ce face decât să încredințăm direct”.

Între timp, angajaţii de la Drumuri au pregătit utilajele proprii.

Pentru deszăpezirea şoselelor din România în următoarele două ierni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va cheltui peste un miliard de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar