full screen background image

Românii au de plătit noi taxe, deşi autoritățile negaseră introducerea lor

buzunare goale     Guvernanţii au tot evitat să spună clar ce impozite vor fi majorate sau introduse în premieră. Printre acestea figurează taxa pe carburaţi pe care o vor plăti toți românii şi cea pe piscină pentru firme si companii. Deşi autorităţile au negat introducerea unor asemenea biruri, acum sunt o certitudine.

În mai puțin de o săptămână, Guvernul pare să-și fi schimbat viziunea în privința politicii fiscale. Este cazul impozitului pe piscine, care acum se va introduce pentru persoanele juridice.

La sfârșitul săptămânii trecute însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului anunța că nimeni nu va plăti un asemenea impozit.

„Cu parcările și piscinele nu se va întâmpla nimic, a fost o declarație cât se poate de clară astăzi la briefingul de presă de către domnul Voinea (ministrul pentru Buget – n.r.) și de către domnul Chițoiu (ministrul Economiei – n.r.) și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, că nu se va întâmpla lucru acesta, dar oamenii nu vor să asculte în momentul în care vin aceste afirmații”, spunea Mirel Palada, la Digi24, în 30 noiembrie.

La fel s-a întâmplat și în cazul noii taxe pe carburanți.

„Nu se dă nicio nouă taxa. Cum să mai punem o nouă taxă, dacă nici pe astea nu le putem încasa?”, a spus Victor Ponta, premierul României.

Aseara tot premierul a anuntat ca soferii vor plăti in plus pentru benzină sau motorină, câte sapte eurocenți pe fiecare litru de carburant vândut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar