full screen background image

Reabilitarea termică a blocurilor a fost oprită

reabilitare termica    Adio, blocuri reabilitate. Programul de termoizolare a locuinţelor a fost oprit în majoritatea oraşelor din ţară. Şi asta pentru că banii promişi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu au mai ajuns în teritoriu.

Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului a sistat plăţile către primării încă de anul trecut, deşi multe lucrări erau în plin proces de execuţie. În Arad, izolarea termică a 17 blocuri, începută în 2009, s-a oprit, astfel că, oficial, aici, nu s-a reabilitat niciun bloc. Şi nu este singurul caz.

La Bacău, de exemplu, reabilitarea termică a 13 blocuri, programată în 2012, a rămas doar pe hârtie. În Braşov s-a făcut licitaţia pentru anveloparea a 10 blocuri. După începerea lucrărilor, finanţarea de la stat, care reprezenta 50% din totalul investiţiei, a fost oprită. Pe lista de aşteptare se află acum în jur de 200 de imobile.

În lipsa sprijinului de la stat, oamenii fac lucrările din propriul buzunar sau din fonduri europene, cum e cazul oraşelor Oradea şi Iaşi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar