full screen background image

Primăriile şi consiliile locale nu sunt interesate de legislaţia muncii

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     În perioada iulie-octombrie 2013, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o acţiune de informare şi conştientizare a autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la reglementările legale în vigoare, în domeniile relaţiilor de muncă şi sănătăţii şi securităţii în muncă.

Campania s-a adresat autorităţile deliberative şi autorităţile executive ale comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţ, însă, potrivit unui comunicat de presă al ITM Suceava, cei vizaţi nu au dat dovadă de prea mare interes faţă de iniţiativa inspectorilor de muncă.

Astfel, doar 62 dintre cele 114 unităţi administrativ-teritoriale şi-au trimis reprezentanţi la întâlnirile organizate pe tema amintită de către instituţia sucevenaă.

“Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a organizat două întâlniri la care au fost invitate un număr de 114 unităţi. Prezenţa la aceste întâlniri a fost asigurată de un număr de 62 de unităţi participante”, se arată într-un comunicat de presă semnat de inspectorul şef Romeo Butnariu.

Conform ITM Suceava, acţiunea urmărit creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a acestora.

Printre măsurile luate cu prilejul întâlnirile organizate de inspectorii de muncă se numără implementarea şi urmărirea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale şi la protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor, precum şi cele privind eliminarea sau ţinerea sub control strict a factorilor de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar