full screen background image

Primăria a dat afară 4 datornici ai fondului locativ propriu

primaria-SV-04     Primăria municipiului Suceava evacuat, până acum, 4 chiriaşi ai fondului locativ propriu.

Aşa arată o informare a Biroului „Evidenţa şi administrarea imobililor de locuit”  al executivului local, în care se precizează că demersul în cauză este rezultatul acţiunilor în instanţă înaintate de juriştii Primăriei.

“Au fost puse în aplicare sentinţe civile rămase definitive şi irevocabile, privind evacuarea din locuinţele de stat a chiriaşilor datornici”, se arată în materialul citat.

Informarea arată că în cauză sunt ocupanţii cu chirie a unei garsoniere şi 3 apartamente cu două camere, aflate în imobile de pe străzile „Narciselor”, „Victoriei”, „Ana Ipătescu” şi de pe Calea Unirii.

Potrivit primarului Ion Lungu, fondul locativ municipal are circa 300 de chiriaşi, rău-platnicii adunând, fiecare, restanţe cuprinse între 10.000 de lei şi 76.000 de lei.

Primarul a precizat că, în cazul în care nu se iau măsuri, Primăria riscă să-şi piardă locuinţele care ar putea fi executate silit, în urma proceselor deschise în instanţă de către asociaţiile de proprietari.

Ion Lungu spune că, după eliberare, unităţile de locuit cu pricina vor fi repartizate unor persoane care se vor oferi să achite debitele foştilor chiriaşi, iar în schimb, acestea vor avea întâietate la cumpărarea lor, atunci când autorităţile locale le vor scoate la vânzare.

Şefii de asociaţii de proprietari s-au plâns la Primărie că, din cauza chiriaşilor datornici sunt în pericol să fie debranşaţi de la utilităţi inlusiv sucevenii care îşi achită obligaţiile la timp.

comments

comments




Leave a Reply

avatar