full screen background image

PDL respinge măsurile convenite de Guvern cu FMI

FMI     PDL respinge categoric măsurile fiscal-bugetare convenite de Guvern cu FMI, calificându-le drept unele de blocare a economiei prin suprataxare, și insistă pentru formula de relaxare fiscală pe care a propus-o încă din primăvara acestui an, a declarat marți prim-vicepreședintele democrat-liberal Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

“E greu să spunem că a fost vorba de negocieri. Este vorba, de fapt, de o căutare disperată a Guvernului socialist Victor Ponta de a salva acest acord. Guvernul nu se mai preocupă de relansarea economică, Guvernul se preocupă doar de închiderea contabilă a bugetului, de acoperirea scriptică a cheltuielilor și a deficitelor. (…) E vorba de un buget care dă cu o mână și ia cu trei, e vorba de un buget care va continua cercul vicios instalat de politicile de stânga prin suprataxare”, a susținut prim-vicepreședintele PDL.

Predoiu a adăugat că, încă din primăvară, “PDL a înaintat o formulă menită să relanseze economia, bazată pe relaxare fiscală și nu pe suprataxare, pe mărirea salariului minim la 1.000 de lei și nu la 850 sau 900 de lei, pe reducerea CAS și combaterea evaziunii fiscale”.

El a criticat, totodată, conduita politică a Guvernului și a USL. “Constatăm persistența în minciună, în promisiuni electorale pe care nu le mai crede nimeni. Anunțarea scăderii CAS-ului cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie este doar o promisiune marca USL”, a afirmat Predoiu.

În opinia sa, nu se mai poate vorbi de mult de un PNL care face politici de dreapta. “Încercarea domnului Crin Antonescu de a salva situația din punct de vedere mediatic este de-a dreptul ridicolă. Oamenii au nevoie azi de reducerea CAS-ului, nu mâine. De aceea, noi respingem categoric aceste măsuri care sunt propuse de către Guvernul Ponta, de către Crin Antonescu, de către USL”, a completat Predoiu.

Potrivit acestuia, FMI este un creditor care vrea să-și recupereze împrumuturile și, de aceea, dorește stabilitate, dar creșterea economică este în sarcina Guvernului.

“Un buget care sărăcește România, iarăși nu văd de ce ar trebui să fie votat. (…) În măsura în care vom vedea că amendamentele pe care le vom face sunt acceptate putem lua în considerare o discuție cu Guvernul, cu majoritatea. Ceea ce ne propune, însă, în acest moment este inacceptabil. Nu putem fi părtași la blocarea economiei”, a declarat Cătălin Predoiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar