full screen background image

Guvernul va elabora o nouă strategie de privatizare pentru CFR Marfă

cfr marfa     Guvernul va elabora o nouă strategie de privatizare a societăţii CFR Marfă, care va trebui avizată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării /CSAT/, a declarat luni, la Palatul Victoria, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă noua strategie va fi realizată în colaborare cu Administraţia Prezidenţială, oficialul MFP a afirmat că elaborarea strategiei de privatizare a CFR Marfă este ,,atribuţia Guvernului’.

Chiţoiu a precizat că privatizarea CFR Marfă va fi finalizată până la jumătatea anului 2015, după ce compania va trece printr-un proces de restructurare.

El a arătat că bugetul şi planul de restructurare ale companiei CFR Marfă trebuie aprobate până în data de 8 decembrie 2013, conform negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat recent întrucât clauzele suspensive de care era condiţionată finalizarea tranzacţiei nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată pe 20 iunie 2013 câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societăţii către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.

Preţul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar