full screen background image

Prins pe când vroia să vândă o armă de vânătoare într-un bar, cu 200 de euro

arme_de_vanatoare     Aseară, la ora 18.45, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava l-au prins, în flagrant, în zona unui bar din Cartierul Obcine, din municipiul Suceava, pe Gheorghe Z., de 57 de ani, din localitate, care avea asupra lui o armă de vânătoare dezasamblată și fără muniția aferentă, pe care intenționa să o comercializeze, pentru suma de 200 de euro.

Din primele cercetări, a rezultat că arma în cauză a fost procurată de făptuitor din Grecia și introdusă ilegal în România cu autocarul, în bagajul personal, în luna mai 2013, prin Vama Giurgiu.

Făptuitorul a lucrat în Grecia, în perioada 1993-2013, unde a fost autorizat să dețină arme și muniții, în baza permisului de armă emis de autoritățile elene la 07.08.2012, cu termen de valabilitate 07.08.2022, și în care are înscrisă și arma identificată asupra sa.

Acesta a declarat că, întrucât avea permis de armă emis de autoritățile elene, nu cunoștea faptul că în România menținerea acestui drept presupune o nouă autorizare.

Arma a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar