full screen background image

“Poziţia copilului” i-a cucerit şi pe britanici

pozitia copilului     Filmul românesc “Poziţia copilului”, câştigătorul Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin de anul acesta, i-a cucerit şi pe britanici.

La doar câteva zile de la premieră, criticii s-au întrecut în vorbe de laudă la adresa filmului şi spun că acesta marchează intrarea cinematografiei româneşti într-o nouă eră.

Jurnaliştii de la BBC au făcut, odată cu premiera filmului “Poziţia copilului” în cinematografele din Marea Britanie, o radiografie a filmului românesc din ultimii ani. Ei spun că se aşteaptă la un succes răsunător al peliculei în cinematografele englezeşti.

De asemenea, criticii britanii remarcă faptul că filmele venite în ultimii ani din România uimesc prin calitate.

Pelicula “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, spune povestea unei mame dominatoare şi a fiului ei adult. În acelaşi timp, filmul vorbeşte despre traficul de influenţă şi corupţia la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii.

Criticii de film spun că România a avut parte de un succes răsunător şi la Festivalul de Film de la Varşovia. Pe lângă faptul că ţara noastră a plecat acasă cu un premiu şi cu respectul comunităţii cinematografice, criticii se aşteaptă la succese pe măsură din partea comediilor Love Building şi Micul Spartan.

Filmul poziţia copilului este prpunerea României la premiile Oscar, pentru secţiunea “Cel mai bun film străin”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar