full screen background image

În lipsa industriei, sucevenii respiră aer curat

poluare 2     Falimentul marilor coloşi industriali din Suceava are şi o parte bună.

În ultimii 3 ani nu s-au mai semnalat depăşiri ale valorilor limită pentru pulberile fine care afectează aparatul respirator.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a evidenţiat, la cele 2 staţii de monitorizare, amplasate în cartierele Zamca şi Burdujeni, scăderi considerabile ale poluării.

Şeful instituţiei, Vasile Oşean, are totuşi o nemulţumire – nu a fost adoptată, prin hotărâre a Guvernului, noua metodologie de elaborare a planurilor de calitate a aerului, planurilor de acţiune pe termen scurt şi a celor de menţinere a calităţii aerului.

El afirmă că, în ultima perioadă, principalul titular de activitate care reprezenta o sursă majoră de emisii nocive a fost Termica, dar prin modernizarea electro-filtrelor şi operarea controlată a cazanelor şi sistemelor de depoluare aferente “s-au reuşit progrese vizibile pe linie de mediu”.

Oşean a mai adăugat că la această tendinţă a contribuit şi implementarea, de către Primăria municipiului Suceava, a unor măsuri în domeniul îmbunătăţirii traficului auto şi reducerii emisiilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar