full screen background image

Ţigări în valoare de 500.000 de lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

tigari 31 1     La nivelul Sectorului PF Rădăuţi s-a declanşat, ieri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care transportau peste frontiera de stat, din Ucraina în România, mai multe colete voluminoase, ce conţineau ţigări de contrabandă.

Lucrătorii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase, conform legii, două  focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean ucrainean, Vasilievici T., în vârstă de 25 de ani, celelalte persoane dispersând-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informaţi şi grănicerii ucraineni, care au comunicat că, la scurt timp, pe direcţia respectivă, au reţinut o persoană implicată în activitatea infracţională şi au descoperit mai multe colete cu ţigări din acelaşi lot.

Coletele de ţigări au fost transportate la sediul S.P.F. Rădăuţi unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 46.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi Belarus, de diferite mărci, în valoare de 465.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat în prezent de poliţiştii de frontieră suceveni pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot lucrătorii din cadrul SPF Rădăuţi, au descoperit, pe o stradă din localitatea Siret, un autoturism abandonat, în care se aflau patru colete voluminoase, ce conţineau 1.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 10.000 de lei.
Întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor pentru identificarea persoanelor implicate.

tigari 31 2

 

 

 

 

 

tigari 31 3

comments

comments




Leave a Reply

avatar