full screen background image

Şcoala de Jandarmi Fălticeni aniversează cinci ani de existenţă

jandarmifalt    Vineri, 1 noiembrie, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni împlineşte cinci ani de când a primit misiunea de a educa viitorii subofiţeri potrivit standardelor naţionale şi europene, în spiritul respectării şi apărării valorilor democratice.

În 2008, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni devine Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, care formează elevi jandarmi ce primesc la absolvire primul grad de subofiţer, cel de sergent major.

Ulterior vizitelor comisiilor de evaluare din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, şcoala a primit acreditarea prin ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3652/29.04.2013.

De asemenea, în acest an se împlinesc 45 de ani de la înfiinţarea primei unităţi militare în Fălticeni, aparţinând Ministerului de Interne.

“Activitatea aniversară se va desfăşura vineri, începând cu ora 10.45, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni”, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar