full screen background image

300.000 de lei pentru promovarea imaginii Primăriei de către handbalişti

handbalsuceava     Municipalitatea suceveană a găsit o soluţie legală de finanţarea clubului sportiv de handbal “Universitatea” Suceava, a anunţat primarul Ion Lungu, după discuţii pe care le-a avut cu  rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, prof. dr. ing. Valentin Popa.
Şeful administraţiei locale din reşedinţa de judeţ spune că, în intervalul 1 noiembrie-31 decembrie 2013, asociaţia sportivă universitară va beneficia de la bugetul local municipal, de o alocaţie de 300.000 de lei.

Aceasta reprezintă contravaloarea unui contract de promovare a imaginii Primăriei Suceava, prin purtarea, de către jucătorii echipei studenţeşti, de tricouri cu numele şi însemnele autorităţilor administraţiei locale, precum şi prin afişarea, în timpul competiţiilor, a unor panouri şi banere.

Lungu crede, astfel, că echipa suceveană de handbal va avea şanse de salvare de la retrogradare, iar jucătorii plecaţi se vor întoarce la Suceava.

“Pentru acest an, am făcut un contract de promovare a imaginii municipiului Suceava prin activitatea de handbal. Ne dorim ca, în perioada 1 noiembrie-31 decembrie, să dăm 3 miliard de lei vechi, în aşa fel încât să putem pune bazele salvării de la retrogradare a echipei şi a întoarcerii jucătorilor buni care au plecat de la Suceava”, a arătat edilul şef.

Lungu precizează că, pentru anul 2014, se studiază posibilitatea perfectării unui parteneriat de finanţare după modelul de la Baia Mare, dintre clubul sportiv şi administraţia locală  de acolo.

Ion Lungu anunţa, în august, că Primăria municipiului Suceava nu va mai vira niciun ban în conturile Clubului sportiv de handbal „Universitatea”, reluarea finanţării fiind posibilă doar în momentul în care asociaţia handbalistică va lămuri diferendul pe care îl are cu Curtea de Conturi.

Este vorba despre un control, în urma căruia organul de control amintit ar fi decis că fondurile alocate de la bugetul local au fost folosiţi ilegal, “nefiind în ordine să se acorde prime private din bani publici”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar