full screen background image

Bunuri de contrabandă şi provenite din furt, descoperite după o percheziţie la Frătăuţii Noi (foto)

bunuri 5     Poliţiştii suceveni au descoperit, în urma unei percheziţii, la locuinţa unui suspect de contrabandă şi furt calificat, bunuri în valoare de 2.000 de euro, sustrase dintr-un imobil în construcţie, peste 1.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, un pistol şi capse pirotehnice percutoare, deţinute ilegal, precum şi bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor furturi din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ieri, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, judeţul Suceava, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Investigaţii Criminale, au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din localitatea Frătăuţii Noi.

Acesta este suspectat de comiterea mai multor infracţiunilor de contrabandă şi furt calificat, din locuinţe de pe raza comunei Frătăuţii Noi.

În urma percheziţiei au fost recuperate integral bunurile sustrase în perioada 6-24 aprilie a.c., din incinta unui imobil aflat în construcţie, aparţinând unei femei de 36 de ani, respectiv, 647 de plăci ceramice tip gresie şi o combină frigorifică.
Prejudiciul, de 2.000 de euro, a fost recuperat în totalitate.

Din locuinţa suspectului, poliţiştii au mai ridicat scule pentru construcţii, bormaşini, flexuri, aparate laser pentru nivel, motopompe, motoferăstraie, piese pentru instalaţii sanitare etc.

De asemenea, au fost ridicate 1.063 de pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 12.756 de lei.

Pe timpul percheziţiei au fost identificate şi ridicate un pistol percutor şi 120 de capse pirotehnice percutoare, pentru care bărbatul nu este autorizat legal de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Suceava pentru a le deţine, conform legii.

Totodată, au fost descoperite şi ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor infracţiuni de furt din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia (zona oraşului Torino), respectiv o statuetă şi un crucifix din metal, un lanţ din metal de culoare aurie, monede din metal de culoare argintie sau aurie.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 ore, urmând ca azi să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar