full screen background image

Dan Diaconescu, plângere penală împotriva preşedintelui CNA

Dan Diaconescu     Dan Diaconescu a depus luni la Parchetul General o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, pe care o acuză de abuz în serviciu în legătură cu suspendarea emisiei postului DDTV.

“Într-o şedinţă de luni, în care CNA nu s-a întrunit, doamna preşedinte a hotărât în unanimitate, adică ea de una singură, deşi colegii ei nu se aflau la serviciu, suspendarea emisiei unui post de televiziune din România. Această suspendare nu există în legea audiovizuală. Nu poţi să suspenzi un post de televiziune, poţi să-l închizi, cum a făcut cu OTV sau poţi să-i dai o sancţiune”, a declarat Dan Diaconescu, la ieşirea din sediul Parchetului.

El mai susţine că Laura Georgescu a făcut “un fals grosolan” şi un abuz în serviciu semnalat şi de alţi membri ai CNA, cum ar fi Valentin-Alexandru Jucan.

Dan Diaconescu a explicat că DDTV nu emite în acest moment, postul înregistrând mari pierderi financiare în urma deciziilor luate de Laura Georgescu.

Dan Diaconescu a mai anunţat că postul OTV ar putea să emită din nou pe frecvenţa DDTV, acest lucru urmând a se stabili în şedinţa de marţi a CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis la începutul săptămânii trecute, în unanimitate, la propunerea preşedintelui CNA, Laura Georgescu, să solicite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Digital Sky suspendarea temporară a difuzării postului DD TV până la soluţionarea “aspectelor de natură penală”.

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA, şi-a exprimat nemulţumirea că înaintea deciziei Consiliului, preşedintele CNA a trimis Digital Sky o adresă prin care a solicitat, în fond, acelaşi lucru cu cel decis o zi mai târziu de întreg Consiliul. Jucan a spus că intenţionează să depună plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului, Laura Georgescu, pentru că CNA trebuia să se pronunţe în şedinţă asupra suspendării ridicării semnalului DDTV.

Dan Diaconescu a declarat atunci că solicitarea CNA adresată Digital Sky de suspendare a emisiei DDTV nu are o bază legală, motiv pentru care depune plângere penală împotriva membrilor Consiliului şi a preşedintelui acestui for, Laura Georgescu, care au votat în favoarea acestei decizii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar