full screen background image

Conducerea Camerei, despre moţiunea simplă privind CFR Marfă

camera deputatilor     Biroul permanent al Camerei Deputaţilor decide luni programul de dezbatere şi vot al moţiunii simple privind privatizarea CFR Marfă, după ce săptămâna trecută conducerea Camerei de hotărât ca, de principiu, moţiunea să fie dezbătută luni şi votată marţi.

“În privinţa moţiunii simple pe tema CFR Marfă lucrul se va definitiva luni, inclusiv problema programului Camerei, pentru că de principiu s-a aprobat ca luni, la ora 16,00, să fie prezentarea şi dezbaterea moţiunii, urmând ca marţi să fie votul final”, a anunţat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici.

El a adăugat că este posibil ca dezbaterea moţiunii să fie marţi, la ora 10,00, urmată de vot final, având în vedere faptul că ministrul Ramona Mănescu participă, împreună cu premierul Victor Ponta, săptămâna viitoare, luni şi marţi, la Istanbul, la o serie de activităţi.

“Să vedem care dintre zile o consideră mai importantă acolo şi în funcţie de acest lucru se va stabili de comun acord programul Parlamentului”, a spus acesta.

Iniţiatorii, deputaţii PDL şi PP-DD, solicită în moţiunea simplă pe tema privatizării CFR Marfă declanşarea unei anchete de către Corpul de Control al primului-ministru în ceea ce priveşte elaborarea hotărârilor de guvern prin care au fost aprobate Strategia de Privatizare şi condiţiile contractului de vânzare-cumpărare pentru CFR Marfă.

Se mai solicită asumarea unei dezbateri publice autentice asupra noii Strategii de Privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar, realizarea unei evaluări corecte a activelor companiei şi a poziţiei acesteia pe piaţă, astfel încât preţul de pornire pentru un nou proces de privatizare să reflecte valoarea reală a CFR Marfă, transmiterea concluziilor anchetei Corpului de Control către Parlament şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru identificarea persoanelor care trebuie sancţionate pentru “eşecul de proporţii” al acestei privatizări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar