full screen background image

Ultima zi pentru plata primei tranşe a impozitului pe venitul agricol

DGFPS     Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava reaminteşte contribuabililor care realizează venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit că termenul de plată pentru prima tranşă a impozitului pe venitul este 25 octombrie.

“Contribuabilii care au primit deciziile de impunere de la serviciile fiscale orăşeneşti/municipale sunt invitaţi, până la 25 octombrie 2013, să efectueze plata primei tranşe din impozitul pe veniturile agricole datorat”, se arată într-un comunicat de presă al AJFP.

Veniturile din activităţi agricole sunt cele obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi, precum şi din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Normele de venit sunt  stabilite pe unitatea de suprafaţă, respectiv pe hectar, ori pe cap de animal sau pe familie de albine.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.

Impozitul se virează la bugetul de stat şi din acesta nu se distribuie cote defalcate către bugetele locale.

În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfăşurarea a două sau mai multe activităţi agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, organul fiscal competent stabileşte venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare fiecărei activităţi.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava informează că declararea veniturilor din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit se face prin completarea şi depunerea la organul fiscal competent a declaraţiei 221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”.
Termenul de declarare a venitului din activităţi agricole a fost 25 mai 2013, fiind prelungit până pe 25 iunie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar