full screen background image

Ioan Niculae, cel mai bogat român, cu o avere de 1,1 miliarde euro

Ioan Niculae     Omul de afaceri Ioan Niculae este cel mai bogat dintre miliardarii români, potrivit topului Forbes 500 de anul acesta.

Ioan Niculae are o avere estimată la 1,1 miliarde de euro. El este urmat în clasament de Dan Grigore Adamescu, cu o avere de 950 de milioane de euro, şi, la egalitate, de Frank Timiş şi Ion Ţiriac, cu câte 850 de milioane de euro fiecare.

Ioan Niculae a condus topul Forbes şi anul trecut, cand l-a detronat pe Dinu Patriciu.

În primii zece miliardari români din acest an se numără Veronica Guşă de Drăgan, cu 550 de milioane de euro, Gabriel Comănescu, cu 500 de milioane de euro, Gruia Stoica, cu 470 de milioane de euro, Ovidiu Tender cu 400 de milioane de euro, Zoltan Teszari cu 370 de milioane de euro şi fraţii Dragoş şi Damian Pavăl cu 360 de milioane de euro.

Există însă o scădere faţă de anul trecut cu 1,6 miliarde de euro a averilor cumulate ale celor 500 de miliardari români prezenţi în clasamentul Forbes.

Potrivit Forbes, cei mai mulţi miliardari sunt în Bucureşti, respectiv 194, iar din cei 500 de miliardari prezenţi în acest an în Topul Forbes România, 47 sunt femei.

Vârsta medie a miliardarilor din top este de 52 de ani. Cel mai tânăr are 30 de ani, iar cei mai vârstnici, 82 de ani.

Averea medie este de 39 de milioane de euro, iar averea minimă a celor care au intrat în clasament este 5 milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar