full screen background image

Bioenergy va furniza căldură la termenul stabilit, la tariful de 116 lei pe gigacalorie

bioenergy     “Există toate premisele să respectăm contractul semnat, chiar să  dăm în folosinţă primele capacităţi cu câteva zile înaintea termenului asumat”, a declarat Constantin Plăcintă, directorul general al societăţii comerciale Bionergy Suceava, firma la care acţionar principal este compania Adrem Invest Bucureşti şi care finanţează ridicarea noii centrale de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă a municipiului Suceava.

Plăcintă a reliefat că atacate sunt toate lucrările, în stadiul final, cel de probe, fiind 3 cazane de apă fierbinte pe gaze naturale, fiecare de 15 MW, respectiv cu o puterea totală instalată de 45 de MW energie termică.

Cu acestea vor fi începute probele funcţionale de la începutul lunii noiembrie, cu perspectiva ca, cel mai târziu pe 9 noiembrie, respectivele module să fie date în folosinţă, asigurându-se agentul termic pentru prepararea apei calde, cât şi pentru încălzire.

În ceea ce priveşte cele 4 cazane de abur pe biomasă, modulul nr. 1 şi modulul nr. 2 sunt în stadiu avansat de montaj, în cel mult o săptămână urmând a fi supuse, şi acestea probelor, astfel încât, pe 20 noiembrie, să intre efectiv în funcţiune.

Lucru care presupune ca, de la finele lunii viitoare, agentul termic să fie produs doar în instalaţiile pe biomasă, iar cazanele pe gaze naturale să rămână în rezervă. La începutul lunii decembrie va intra în funcţie şi ultimul CAF pe biomasă, “moment de la care va fi asigurată integral sarcina termică necesară la consumatori”.
Plăcintă spune că modulele nr. 4 şi nr. 5 pe biomasă vor fi gata la sfârşitul lunii decembrie 2013 sau începutul lui ianuarie 2014, atunci când va fi pornită turbina pentru cogenerare, iar energia electrică produsă va fi furnizată în sistemul energetic naţional.

“Practic, furnizarea pentru necesarul de consum termic al oraşului va demara la începutului lunii viitoare, mai întâi pe gaz, în următoarele două-trei săptămâni intrând în funcţiune partea pe biomasă”, accentuează  directorul general al Bioenergy Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar