full screen background image

Sindicaliştii din învăţământ optează pentru viitoarele acţiuni de protest

profesori     Cadrele didactice sucevene afiliate sindicatului “Spiru Haret” vor completa, în această lună, un chestionar referitor la acţiunile de protest pe care le preferă.

Sindicaliştii vor răspunde cu DA sau NU pentru mai multe variante: mitinguri, neîncheierea situaţiei şcolare pe semestrul întâi, grevă de avertisment sau grevă generală.

Liderul sindical, Traian Pădureţ, declară că principalele revendicări ale cadrelor didactice se referă la alocarea a 6 % din PIB pentru învăţământ, debirocratizarea actului educativ, deblocarea efectivă a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice, modificarea legii educaţiei şi o nouă lege de salarizare a personalului din învăţământ.

El accentuează faptul că Guvernele din ultimii 5 ani nu au acordat nici o creştere salarială pentru personalul din învăţământ, din păcate o majorare nefiind preconizată nici pentru perioada următoare.

Zilele trecute, sindicaliştii de la “Spiru Haret” au purtat tratative cu membri ai grupurilor parlamentare PNL şi PSD, primind promisiuni de rezolvare a cererilor.

Pădureţ a mai adăugat că, fără o majorare a fondurilor alocate învăţământului, nu se poate vorbi de calitate în acest sector.

comments

comments




Leave a Reply

avatar