full screen background image

Noul şef al jandarmilor suceveni, investit azi în funcţie

Marian Mihai Lungu     Azi, 24 octombrie, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, în prezenţa prefectului Florin Sinescu, a avut loc festivitatea de predare – primire a funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, între col. Iulian Iacob şi mr. Marian Mihai Lungu.

La activitate au participat col. dr. Mircea Olaru, inspector general al Jandarmeriei Române, Alexandru Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Ion Lungu, primar al Sucevei, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care colaborează Jandarmeria Suceava şi cadre ale inspectoratului.

În cadrul manifestării, prefectul Sinescu a declarat: “Acest moment de predare a ştafetei este o etapă în care plecăm la drum cu un nou inspector şef la Suceava, care are un C.V. impresionant. Domnul inspector şef Lungu, pe lângă o experienţă bogată, are şi o pregătire profesională foarte bună şi sunt convins că acest lucru nu poate să ne ducă cu gândul decât la faptul că vom deveni o echipă. La Suceava, în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în jandarmi, e un lucru important faptul că s-a reuşit ca Jandarmeria să fie o Armă respectată a Ministerului Afacerilor Interne”.

Cu această ocazie, inspectorul general al Jandarmeriei Române a apreciat: “Colegul nostru Mihai Lungu, prin tinereţe, aduce un plus de valoare, susţinut experienţa pe care o are… Suntem în slujba legii, iar acest lucru trebuie să-l facem cu flexibilitate, diplomaţie, profesionalism, dialog permanent cu partenerii noştri sociali sau cu cei care ne cer sprijinul. Aici va fi nevoie de toată experienţa pe care noul comandant o are, ca şi de experienţa dumneavoastră adaptată la provocările judeţului Suceava.”

Mr. Marian Mihai Lungu este în vârstă de 35 de ani, a absolvit Academia de Poliţie “Al. I. Cuza” Bucureşti, în anul 2001, şi, până în prezent, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, participând şi la misiuni internaţionale în Kosovo şi Afganistan.

Până a preluat conducerea Jandarmeriei Suceava, a îndeplinit funcţia de şef de stat major al unui batalion de ordine publică din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar