full screen background image

Primăria suceveană va scoate la licitaţie distribuţia energiei termice

Termica     Lucrările la centrala de cogenerare din Suceava decurg normal, consideră conducerea municipalităţii.

Primarul Ion Lungu a declarat, astăzi, că toate cele 3 cazane pe apă fiebinte au fost racordate la reţeaua de gaz metan, stocul actual de deşeuri lemnoase ajungând pentru 2 luni.

El a precizat că mai sunt de montat câteva porţiuni de conducte între noua centrală şi reţeaua de distribuţie a societăţii Termica.

Potrivit lui Lungu, administratorii judiciari de la această unitate au anunţat că nu vor mai asigura transportul energiei termice, din cauza pierderilor pe care le generează această activitate.

Lungu: “Am făcut o adresă oficială către administratorii judiciari ai Termica, pentru a ne preciza data limită până la care ar trebui să preluăm transportul şi distribuţia energiei termice. Pentru noi, ar fi bună organizarea unei licitaţii, în ideea în care intervine un fenomen de forţă majoră şi trebuie să preluăm acest serviciu la Primăria Suceava, nu avem capacitatea necesară, nu putem angaja personal. Sper să găsim o soluţie, astfel încât Termica să poată funcţiona, pe actuala structură, o perioadă de timp, până facem licitaţia. Suntem de acord să preluăm pierderile reale, cele aferente producerii energiei termice pentru populaţie.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar