full screen background image

Pregătirea elevilor pentru cutremur continuă în şcolile sucevene

Simulare cutremur     În perioada 21-25 octombrie, în unităţile şcolare din judeţul Suceava se desfăşoară acţiuni specifice pregătire a elevilor şi personalului în caz de seism, la solicitarea Ministerului Educaţiei Naţionale privind punerea în aplicare a Planului de Organizare şi desfăşurare propus de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Prof. Cristina Teodorovici, inspector şcolar general adjunct al ISJ Suceava ne-a informat că sunt parcurse următoarele etape:

21 octombrie – Etapa de pregătire teoretică.
Alocarea de către toate unităţile de învăţământ a unei ore pentru recapitularea noţiunilor de bază  despre cutremure şi a modului de comportare al elevilor, personalului didactic şi auxiliar în cazul producerii unor seisme majore.

22 octombrie – Exerciţiu practic de simulare (1).
Fiecare unitate şcolară va declanşa exerciţiul la ora 9.45, în programul de dimineaţă şi 14. 45, în programul de după amiază. Timp de 30 secunde, clopoţelul şcolii va suna, urmând să simuleze comportamentul în caz de seism, respectând regulile recapitulate în ziua anterioară. După încetarea seismului, cadrele didactice vor lua măsuri de evacuare a elevilor în siguranţă.

23 octombrie – Exerciţiu practic de simulare (2).
Exerciţiul va fi reluat la aceleaşi ore, pentru a consolida informaţiile copiilor şi comportamentul independent al acestora, în cazul producerii unui cutremur.

25 octombrie – Evaluarea exerciţiului.
Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va întocmi un raport de informare pe care îl va înainta Inspectoratului Şcolar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar