full screen background image

Peste 200 de grădiniţe, închise de ANPC

gradinita     Grădiniţele au ajuns adevărate focare de infecţii. Mâncare stricată, mizerie, pericol de electrocutare. Sunt doar câteva dintre problemele găsite de Protecţia Consumatorilor în urma unor controale de amploare în grădiniţe. 22 de unităţi au fost închise, iar alte 200 au fost amendate.

Detergenţi lângă mâncare, alimente alterate, carne cumpărată de la marginea drumului şi produse care nu au ce căuta pe masa unui copil. Toate au fost găsite de inspectorii ANPC.

Probleme au fost peste tot. Fie ca vorbim de grădiniţe de stat, fie că vorbim de grădiniţe private, inspectorii ANPC au descoperit alimente expirate. În plus, în unele locuri copiii dormeau claie peste grămadă. Peste 200 de unităţi au fost sancţionate. În plus, 22 dintre acestea chiar au fost închise temporar.

Aproape 600 de grădiniţe cu program prelungit au fost contolate în luna octombrie. 800 de kilograme de alimente au fost confiscate sau oprite de la consum, iar inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 400.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar