full screen background image

Ardeleanu cere continuarea curselor Tarom pe aeroportul din Suceava

ardeleanu     Prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, deputat PDL în Colegiul nr.1 Suceava, a suţinut, în Parlamentul României, o declarație politică intitulată “Bucovina sabotată politic”, ca urmare  a suspendării curselor Tarom dinspre și către Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava, începând cu 27 octombrie 2013.

Sanda-Maria Ardeleanu a adresat, ieri, Ramonei Mănescu, Ministrul Transporturilor, o interpelare, prin care îi solicită să găsescă soluții pentru pentru deblocarea acestei situații regretabile.

“Prin declarațiile făcute în Parlamentul României mi-am exprimat suspiciunea că izolarea Bucovinei este un proces premeditat, în curs de realizare conform programului “Marea baroniadă”.

Spun asta deoarece ținutul Bucovinei, prin puternicul proces de promovare, fără precedent, de care  a avut parte în timpul mandatului lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Județean Suceava și al guvernării PDL, a devenit un competitor puternic pentru alte zone turistice ale României.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că Aeroportul “Ștefan cel Mare” este unul din atuu-urile Sucevei în dezbaterile privind reorganizarea administrativ-teritorială a României și, implicit, în competiția pentru Suceava – capitală de euroregiune, subiect pe care l-am tratat în nu mai puțin de 7 declarații politice.

Astfel că, în acest context, suspendarea curselor Tarom echivalează cu tăierea ultimei punți prin care Bucovina mai putea să spere la accesul direct către Europa.
Invocarea de către conducerea Tarom a unui șir de motive de ordin financiar și a unei presupuse lipse de rentabilitate a curselor din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă, cu toate că zborurile pe această rută se realizează la capacitate maximă, ascunde interese puternice în domeniul tursimului și dorința scoaterii de pe harta tursimului a Sucevei și a Bucovinei.

Cât despre “Suceava-capitală de regiune”, trag concluzia că ea a fost vândută cu bună știință vecinilor baroni moldoveni.

Toate eforturile făcute în timpul guvernării PDL de a atrage fonduri pentru modernizarea Aeroportului “Ștefan cel Mare”, concretizate într-un proiect de finanțare europeană prin POS-Transporturi și începerea lucrărilor, au devenit inutile din cauza lipsei operatorilor serioși și stabili care să ofere posibilitatea tour-operatorilor de turism să includă Bucovina pe lista destinațiilor de top ale României.

Va mai conta în primăvară că Aeroportul din Suceava va avea singura pista elastică din țară? Mi-e teamă că nu.” a spus deputatul sucevean.

Sanda-Maria Ardeleanu face un apel către Guvernul României, către colegii parlamentari şi către conducerea Tarom, pentru a reda șansa la viață a turismului, mediului economic și celui academic din Bucovina, care vor muri din lipsa transportului aerian cu destinația Suceava.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza