full screen background image

Primăria Municipiului Fălticeni, premiată la Barcelona

barcelona 6     Primăria Municipiului Fălticeni şi Federaţia Română “Sportul pentru Toţi” au fost premiate, la Barcelona, pentru bune practici în parteneriatul pentru sportul de masă, la Congresul Internaţional MOVE 2013, care a avut loc în Barcelona, în perioada 16 – 19 octombrie 2013.

Municipiul Fălticeni a fost reprezentat la eveniment de primarul localităţii, Gheorghe Cătălin Coman.

A fost o întâlnire de bilanţ, la jumătatea derulării proiectului “Active Network”, proiect ce urmăreşte crearea la nivel internaţional a unor punţi de legătură între municipalităţi şi organizaţii sportive.

Manifestarea a reunit 276 de participanţi din 46 de ţări, delagaţia Româniuei fiind formată din 5 persoane.

Fălticeni a fost singura localitate din România premiată la această manifestare, premiul fiind primit de primarul Coman şi de Mihai Androhovici, vicepreşedintele Federaţiei Române “Sportul Pentru Toţi”.

Congresele anuale MOVE s-au dovedit a fi o necesitate pentru promovarea activităţii fizice şi sportului de masă.

Peste 30 de vorbitori, din sectoare cum ar fi administraţia publică, educaţia, sănătate, sport şi organizaţii corporative, au acoperit subiecte variate, de la utilizarea sportului ca instrument de incluziune socială şi promovarea sănătăţii, până la asigurarea de facilităţi de management, comunicare şi colaborare intersectorială prin practicarea diverselor sporturi.

A fost apreciată colaborarea foarte bună dintre municipalitatea fălticeneană şi Federaţia Române “Sportul Pentru Toţi”, în cadrul proiectului “Active Network”, în realizarea unor evenimente sportive adresate diverselor categoriilor de vârstă din Fălticeni.

Reprezentanţii ţărilor prezente la Congresul de la Barcelorna s-au arătat surprinşi că o comunitate aşa de mică, cum este municipiul Fălticeni, se ridică, din punct de vedere al implicării în fenomenul “sportul pentru toţi”, la nivelul unor oraşe ca Sao Paulo (Brazilia) şi Roma (Italia).

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a precizat că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu prilejul acestui eveniment, oficialităţi locale din Barcelona şi reprezentanţi ai Regiunii Autonome Catalonia şi-au arătat interesul de a veni la Fălticeni pentru a pune bazele unor cooperări în domeniile economic, cultural, sportiv şi turistic.

Municipiul Fălticeni va fi înscris şi în 2014 în proiectul “Active Network”, sportul fiind încă un Ambasador al Municipiului Fălticeni în Europa şi în lume.

comments

comments




Leave a Reply

avatar