full screen background image

Motorină subvenţionată pentru producătorii agricoli suceveni

tractor     Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava informează pe potenţialii beneficiari că, de pe 16 octombrie, a fost aprobată acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Eugen Mogoş, directorul executiv al Centrului Judeţean Suceava al APIA, precizează pe fermierii interesaţi că solicitările de acord prealabil pot fi înaintate până cel târziu 13 decembrie 2013.

Ajutorul de stat se acordă sub forma de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21 de euro la 1.000 de litri de motorină folosită la lucrările agricole  mecanizate.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat sunt persoanele juridice, cât şi persoanele fizice care se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale.

Este vorba despre producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi organismele de cercetare.

De menţionat este faptul că potenţialii beneficiarii nu trebuie să constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare şi pe numele acestora să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a ajutorului de stat.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite în termen de cel puţin 20 de zile de al dat depunerii cererii.

Pe de altă parte, cererile de plată sunt depuse până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea.

Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează trimestrial în anul 2014, în limita cantităţilor maxime anuale aprobate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar