full screen background image

Băsescu nu îl va mai mandata pe Ponta la Consiliul European

Traian-Basescu2     Traian Băsescu nu-l mai lasă pe Victor Ponta la Bruxelles. Asta desi premierul a cerut mandat pentru a reprezenta România la Consiliul European, organizat la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, şeful statului nu-l va mai mandata pe premier să participe la reuniune, pe motiv că prestaţia din mai a lui Victor Ponta nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor preşedintelui.

Traian Băsescu a decis să nu-i mai dea mandat premierul Victor Ponta pentru a reprezenta România la Consiliul European, organizat în perioada 24-25 octombrie, la Bruxelles. Șeful statului ar fi invocat eşecul înregistrat de premierul Victor Ponta la ultimul Consiliu European, atunci când oficialii europeni au decis renunţarea la proiectul Nabucco.

”Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a ţinut să se ducă. I-am dat mandat semnat şi s-a întors cum s-a dus, adică s-a plimbat cu avionul”, a spus Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta i-a cerut vineri preşedintelui Traian Băsescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitală.

”Mandat am solicitat, aşa cum am făcut şi în luna mai, pentru Consiliul European tematic, pentru că e vorba de agenda digitală, de IT, de lucruri la care Guvernul a muncit foarte mult împreună cu industria de IT si de strategia noastra pentru canii care urmeaza pana la agenda 2020”, a declarat primul ministru.

Curtea Constituţională a decis că preşedintele României reprezintă ţara la Consiliul European, el fiind singurul indreptăţit să îl delege pe premier să meargă în locul său.

comments

comments




Leave a Reply

avatar