full screen background image

Amenzi de peste 40.000 de lei, în 2 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În zilele de 18 și 19 octombrie, Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, cu următoarele rezultate:

– infracţiuni constatate – 11, din care 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere auto şi 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat;

– sancţiuni aplicate – 198, în valoare de 40.630 de lei;

– permise reţinute – 8, din care unul pentru consum de alcool, 2 pentru depăşirea vitezei, unul pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru nerespectarea luminii semaforului, unul pentru neacordarea priorităţii la trecerea de pietoni şi unul pentru alte abateri;

– certificate de înmatriculare retrase – 8, din care 2 pentru lipsa ITP, unul pentru lipsa asigurării obligatorii, unul pentru anvelope necorespunzătoare şi 4 pentru folii+xenon neomologate.

Exemple:

Eugen M. a condus, la data de 18 octombrie, în jurul orei 17, motociclul, pe DJ 176, în comuna Vama, fără a deţine permis de conducere auto şi având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dumitru F., de 28 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a condus autoturismul, pe strada Calea Bucovinei, din Câmpulung Moldovenesc, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Daniel S., din municipiul Rădăuţi, a condus autoturismul, având permisul de conducere auto suspendat şi o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar