full screen background image

O întâlnire privind pactul de coabitare ar putea avea loc vineri

Traian-Basescu2    Preşedintele Traian Băsescu declară că va lua o decizie cu privire la pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, după următoarea întâlnire a comisiei tehnice, care ar putea avea loc vineri.

“Ultima întâlnire trebuia să aibă loc ieri. Din păcate, Guvernul a amânat-o. Să vedem dacă se produce astăzi. La sfârşitul acestor discuţii, care trebuie să se materializeze şi cu un document, care nu va deveni anexă la documentul de colaborare, voi lua o decizie”, a afirmat Băsescu, la B1 Tv, întrebat cu privire la evoluţia analizei dintre miniştrii Cabinetului Ponta şi consilierii săi pe tema acordului de colaborare instituţională.

Până în prezent au avut loc două întrevederi între ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi cel de Externe, Titus Corlăţean, şi consilieri ai preşedintelui cu privire la acordul de cooperare instituţională.

La finalul celei de-a doua întrevederi, care a avut loc în această săptămână, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a precizat că întâlnirea a fost una constructivă.

“O concluzie constructivă, deci avansăm spre o funcţionare din nou corectă la nivel instituţional şi realmente poziţiile sunt constructive. Nu este foarte simplu, dar încercăm să avansăm în direcţia cea bună”, a afirmat Titus Corlăţean.

Întrebat dacă se pune problema ruperii pactului, el a afirmat că ambele părţi şi-au enunţat setul de valori, de principii fundamentale, “începând cu apartenenţa noastră la spaţiul european, euroatlantic, cu valorile statului de drept, democraţiei cu parteneriatul strategic cu SUA”.

“Sunt valori pe care toată lumea le împărtăşeşte şi este corect să mergem mai departe într-un spirit de bună înţelegere pe cât posibil”, a punctat Titus Corlăţean.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a decis să declanşeze mecanismul de consultare prevăzut în acordul de cooperare instituţională, arătând că a constatat faptul că acesta a fost încălcat “consistent” de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat ulterior că i-a desemnat pe miniştrii Titus Corlăţean (Externe) şi Robert Cazanciuc (Justiţie) să poarte discuţii cu doi consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu, urmare a unei cereri oficiale pe care şeful statului i-a adresat-o.

comments

comments




Leave a Reply

avatar